#ReclamaElsTeusDrets

#ReclamaElsTeusDrets

Des de Joves d’Acció Cultural del País Valencià juntament amb el Bloc d’Estudiants Agermanats un any més, reprenen la campanya “Reclama els teus drets” a la universitat. A aquesta campanya és pretén que qualsevol alumne que haja escollit una assignatura en valencià i no reba aquestes les classes amb aquesta llengua puga reclamar aquesta situació.

Actualment si una assignatura s’ofereix en valencià, el professorat no pot impartir-la en un altre idioma. A l’hora d’escollir la matricula, estudiant ha d’escollir la llengua en la qual vol reble l’assignatura, la normativa vigent estableix que la llengua vehicular d’una assignatura no es pot canviar, ni tan sols per votació dels estudiants. A més a més, els criteris per a l’elaboració de l’oferta acadèmica estableixen que la Comissió Acadèmica de la teua titulació i els departaments han d’assegurar que la docència siga impartida en la llengua que establirà l’OCA.

Durant aquests últims anys, hem pogut observar que, són molts els casos que s’han detectat l’incompliment d’aquesta clàusula i, per això, hem decidit dur a terme aquesta campanya de conscienciació i, sobretot, d’actuació davant d’aquesta irregularitat.

Volem deixar clar des de l’inici que es pot actuar per posar fre a aquest incompliment de la docència en valencià, però per fer-ho sols necessitem que els estudiants reclamen els seus drets i ens avises d’aquests incompliments. Hem de fer córrer la veu a tot l’alumnat i demostrar, així, que junts podem canviar aquestes irregularitats.

 


formulari:

    Dades de la titulació (i l’assignatura , si escau) que presenta la incidència